1. De opleggers bij de ontwerpbegrotingen 2024 en jaarstukken 2024 van de GGD, VRD, RSD, RUD, WPDA, Meerschap Paterswolde en Publiek vervoer vast te stellen en ter kennis te brengen aan de gemeenteraad. 2. De raad voor te stellen een zienswijze in te dienen op de ontwerp begroting 2024 van de RUD
Het college besluit: 1. In te stemmen met het manifest ‘Samen op weg naar een Drentse Circulaire (grondstoffen) Economie’ 2. Wethouder Peters te mandateren namens het college het manifest te ondertekenen op 1 juni 2023 tijdens de vergadering van VDG EKM
Het college besluit af te wijken van het advies van de adviescommissie voor de omgevingskwaliteit (d.d. 12-04-2023) voor het ingediende bouwplan (d.d. 24-02-2023) aan de Brink 10 te Vries.
Het college besluit de raad voor te stellen te besluiten het ontwerpbestemmingsplan voor het bouwen van drie gebouwen met ieder zes appartementen en een kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking op het perceel Tynaarlosestraat 58 in Vries vrij te geven voor terinzagelegging.
Akkoord
Het college besluit 1. de raad voor te stellen te besluiten 1.1. een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor het oprichten van drie woningen op de percelen Hogeweg 13, Batinghe 7a en Batinghe 7b Zuidlaren overeenkomstig de vergunningaanvraag die is ingediend op 29 augustus 2019, met kenmerk WABO-20190914. 1.2. geen exploitatieplan vast te stellen voor de gronden waarop de ontwikkeling plaatsvindt. 2. Te besluiten tot het vaststellen van een hogere grenswaarde voor de woning aan de Hogeweg 13.
Conform voorstel
Het college besluit: 1. In te stemmen met de opdracht, inrichting en ondersteuning van de Provinciale Regietafel asiel & vluchtelingen Drenthe; 2. Kennis te nemen van het vervolgproces om te komen tot een evenredige verdeling van de asiel- en vluchtelingenopgaven in Drenthe.
Gelet op nieuwe ontwikkelingen stemt het college in met onderhavig voorstel.
Het college besluit de Kaderbrief 2023 vast te stellen en deze ter informatie toe te sturen naar de gemeenteraad.
Het college besluit: 1. In te stemmen met het addendum op de Samenwerkingsovereenkomst Jeugdhulpregio Drenthe van 12 december 2018; 2. Het bijbehorende mandaatbesluit, machtigings- en volmachtenbesluit vast te stellen.
Het college besluit 1. Akkoord te gaan met de aanstelling van 3 regionale procesbegeleiders preventie ketens (Kansrijke start, Overgewicht kinderen en de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor volwassenen) elk voor 8 uur per week gedurende max. 30 weken. 2. De bijdrage van de gemeente Tynaarlo voor de aanstelling van deze procesbegeleiders vast te stellen op maximaal € 4.965,08. 3. Als uitgangspunt vast te stellen om de lokale GALA-plannen per gemeente onderling af te stemmen om ze aan te laten sluiten bij het regiobeeld IZA Drenthe.
Het college besluit: 1. Zich in te zetten voor behoud van het ensemble De Buitenplaats, bestaande uit het Nijsinghhuis, de Oranjerie, de Museumtuin, het Museumpaviljoen en het Museumcafé. 2. Zo spoedig mogelijk een onderhandelingstraject te starten ten aanzien van het toekomstscenario ‘Drents museum De Buitenplaats’ waarin het ensemble wordt overgenomen en beheerd door Stichting Het Drentse Landschap en de exploitatie en een deel van de collectie wordt overgenomen door Stichting Drents Museum; 3. Voor 1 oktober 2023 een onderhandelingsresultaat te bereiken in de vorm van een conceptovereenkomst tussen ten minste, Gemeente Tynaarlo, Provincie Drenthe, Stichting Het Nijsinghhuis, Stichting Museum De Buitenplaats, Stichting Drents Museum en Stichting Het Drentse Landschap dat ter besluitvorming kan worden voorgelegd aan college en raad en waarin ten minste afspraken worden gemaakt over: a. De maatschappelijke meerwaarde van ‘Drents museum De Buitenplaats’ voor, met name, het dorp Eelde; b. De financiële risico’s van ‘Drents museum De Buitenplaats’ voor alle betrokken partijen, de verdeling hiervan en de mogelijke maatregelen om deze risico’s te beheersen; c. De incidentele en structurele financiële consequenties van ‘Drents Museum De Buitenplaats’ en de (externe) financiering hiervan; d. De juridische vormgeving en inhoudelijke onderdelen van de overeenkomst tussen de partners e. De overige consequenties van ‘Drents Museum De Buitenplaats’ zoals de druk op de fysieke infrastructuur in Eelde en wensen ten aanzien van het openbaar vervoer en de rol en verantwoordelijkheid die de betrokken partijen hebben in de maatregelen die hiervoor getroffen moeten worden; f. De gevolgen van ‘Drents Museum De Buitenplaats’ voor de mogelijkheden en beperkingen voor andere aspecten van het ingezette proces om te komen tot een Centrumvisie Eelde zoals de gewenste realisatie van een gebouw voor maatschappelijke activiteiten en de mogelijke vestiging van de bibliotheek en het Internationaal Klompenmuseum in het centrum van Eelde; g. De gevolgen van ‘Drents Museum De Buitenplaats’ voor de mogelijkheden en beperkingen voor andere reeds ingezette processen zoals participatietraject Cultuurvisie en Accommodatiebeleid 2.0. 4. Alle betrokken partijen te verzoeken om vanuit positieve intenties deel te nemen aan het onderhandelingstraject onder de voorwaarde dat alle partijen vrij worden gelaten hun definitieve oordeel over het toekomstscenario te laten afhangen van het uiteindelijke onderhandelingsresultaat; 5. Provincie Drenthe te verzoeken om lopende bovengenoemd onderhandelingstraject haar structurele subsidie voor Museum De Buitenplaats te continueren en bij te dragen aan het financieel toekomstbestendig maken en houden van Drents Museum De Buitenplaats; 6. Bestuur en RVT van Stichting Museum De Buitenplaats te verzoeken om lopende het onderhandelingstraject en in afwachting van besluitvorming over het toekomstscenario Museum De Buitenplaats open en toegankelijk te houden.